Razvoj znamke Slovenija povezuje

Ministrstvo za Slovence v zamejstvu in po svetu, www.uszs.gov.si, se je obrnilo na nas z željo, da bi vse Slovence v zamejstvu, Slovence po svetu in celotno komunikacijo ministrstva združili pod eno znamko-brand. Znamko, s katero se bodo ljudje poistovetili in s katero se bo urad še bolj približal vsem Slovencem.

Pogledali smo, kakšen bi bil idealen simbol, ki brez besed pove da gre za Slovence, naseljene po celem svetu. Prišli smo na idejo, da vzamemo lastovko, ptico selivko, jo postavimo v okroglo obliko sveta, Zemlje, in s tem izpostavimo bistvo: Slovenci v globalni zgodbi.

S tem smo postavili temelj za krovno znamko Povezana Slovenija in ostale pod-panoge. Ministrstvo komunicira z različnimi interesnimi skupinami, zato vsaka od skupin potrebuje svoj pristop. Od tu izvirajo znamke: Gospodarstvo povezuje, Šport povezuje in Dobrodošli doma. Vsaka panoga uporablja, krovno zamko in pripadajoč napis. Znamka se sedaj aplicira na različne komunikacijske elemente: majice, kape, dopisi, plakati, spletne strani, družbena omrežja itd.